Αρχική » Αιθέρια Έλαια » Αιθέριο έλαιο λεβάντας 100ml
Αιθέριο έλαιο λεβάντας 100ml
Αιθέριο έλαιο λεβάντας 100mlΑιθέριο έλαιο λεβάντας 100ml
Kωδικός 30039

Αιθέριο έλαιο λεβάντας 100ml

Παράδοση 1-3 ημέρες
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.A.26,00€
Περιγραφή

Αιθέριο έλαιο λεβάντας (Lavandula angustifolia) 100 ml.

Παράγεται και αποστάζεται από την εταιρία Gresense στο Μεσημέρι, Θεσσαλονίκης, σε δικές της εκτάσεις και εγκαταστάσεις, οι οποίες πληρούν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ISO, REACH-IT, ECHA, TUV-AUSTRIA).

Η λεβάντα (Lavandula angustifolia) ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae) και είναι ενδημική στην περιοχή της Μεσογείου. Με ένα μεγάλο εύρος ποικιλιών, η λεβάντα υπήρξε γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές ιδιότητές της. Κύριο συστατικό της λεβάντας είναι το αιθέριο έλαιο, για την παραγωγή του οποίου προορίζεται και ο μεγαλύτερος όγκος λεβάντας στον κόσμο. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας ανέκαθεν χρησιμοποιούταν στη φαρμακευτική, στην αρωματοποιία, στη βιομηχανία καλλυντικών και σε ποικίλους τομείς της καθημερινότητας.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες. Καταπραΰνει και θεραπεύει τσιμπήματα εντόμων, ηλιακά και άλλα μικρά εγκαύματα και φλεγμονώδεις καταστάσεις. Έχει επουλωτική δράση και αναζωογονεί το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας βοηθάει πολύ στους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, καταπραΰνοντας το νευρικό σύστημα και δρώντας ως μυοχαλαρωτικό. Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά ως βοήθημα στον ύπνο, τη χαλάρωση αλλά και στην αρωματοθεραπεία. Τέλος, είναι πολύ καλό αντι-εντομοαπωθητικό.

Χρήσεις αιθέριου ελαίου λεβάντας

  • Ρίξτε 2-3 σταγόνες στο μαξιλάρι σας και απολαύστε έναν ξεκούραστο ύπνο.
  • Ρίξτε μερικές σταγόνες στη μπανιέρα σε ζεστό νερό μετά από μια κουραστική ημέρα για να χαλαρώσετε. Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες στο αφρόλουτρο ή στο σφουγγάρι σας.
  • Μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο λεβάντας στο σαμπουάν προσφέρουν υπέροχα αποτελέσματα στα μαλλιά καθώς εξισορροπούν το pH του τριχωτού της κεφαλής και απομακρύνει την πιτυρίδα.
  • Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για κρέμες προσώπου καθώς μειώνει τους μαύρους κύκλους, τον αποχρωματισμό του δέρματος και αντιμετωπίζει τις φακίδες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά της ακμής ή των δερματικών παθήσεων.
  • Χρησιμοποιήστε το σε προϊόντα καθαρισμού, όπως στο σαπούνι του πλυντηρίου ή κατά το σφουγγάρισμα.
  • Το έλαιο λεβάντας είναι η τέλεια επιλογή για μασάζ καθώς χαλαρώνει το σώμα και απομακρύνει το στρες.
  • Ιδανικό για πονοκεφάλους! Κάντε μασάζ στο μέτωπο και στους κροτάφους με λίγο έλαιο λεβάντας και θα δείτε αμέσως διαφορά. Μπορείτε να κάνετε ακόμη και κομπρέσες.
  • Για την αντιμετώπιση του κρυώματος, ρίξτε μερικές σταγόνες σε αχνιστό νερό και κάντε εισπνοές.
  • Ρίξτε μερικές σταγόνες σε αρωματικό χώρου με νερό και απολαύστε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στο χώρο σας.
  • Ιδανικό κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού καθώς το αιθέριο έλαιο λεβάντας απωθεί τα κουνούπια.
dic_sme_panel_login_title
Προϊόντα στο καλάθι